onsdag 9 mars 2011

Tinariwen "Chet Boghassa"


Kan inte låta bli att bli berörd och vill dela lite tankar.
Åsa Nilsonne tycker jag är en klok person och jag är inspirerad av henne. Hon har skrivit en bok om vad en människa är värd. Det får en att tänka på vad som händer i tex Libyen just nu och tyvärr inte bara där.
'citat Åsa Personne`

Vad kostar en människa?

Friday 4 March, 2011 kl. 17:21 Inte så mycket, om hon eller han är extremt fattig. Läser att Kadaffi nu rekryterar Tuareger från Mali, ytterligare ett av världens extremt fattiga länder, som kanonmat i sin inhemska konflikt.
Tuaregerna är annars kända för att männen, inte kvinnorna, döljer sina ansikten, och för sin musik. Tänk om de hade kunnat få sin del av världens tillgångar utan att behöva ge sig iväg för att slåss i någon annans krig.

Här är ett video klipp på en fantastik grupp musiker från Mali, där musiken är något av det viktigaste inslagen.

Som kommentar till klippet, tre timmar gammalt, hittar jag den här kommentaren:
“dont let youre cousins go to Libya. i beg you to call them back!! and, didnt Tuareg just have theyre own independance war? and now youre cousins go to kill those who stand where you once stood under the shadow of tyranny. please call youre cousins back!”
Vi (oljetörstiga västvärlden) har försett Kadaffi med denna groteska rikedom, så jag känner någon slags kollektiv skuld i det han använder dem till.

Inga kommentarer: