lördag 12 mars 2011

Blommig vårklänning och choklad kaka


Har ni sett?
Helt underbar klänning att beställa med dina mått!
En av våra nya klänningsmodeller för våren.

Choklad kaka med hallon
eller något annat ni tycker om till.

8 port
100g smör
100g strösocker
100g mörk choklad med viss sötma
3 ägg,(delade i gulor och vitor)
1tsk vaniljsocker
2 1/2 msk vetemjöl, plus lite extra till formen.


Servera i små bitar så det inte blir en choklad chock.
Servera med hallon och en klick crème fraiche (eller vaniljglass).

Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla formen. Smält smöret i en liten kastrull på svag värme. Lägg i chokladen och sockret, rör om tills chocladen och sockret smält. Ta bort kastrullen häll smeten i en bunke och låt kallna i 30 min.
Tillsätt äggulorna och vaniljsockret och vispa. Sikta ner mjölet och blanda väl med elvisp.
Vispa äggvitorna fluffiga och vänd försiktigt ner i chocklad smeten sked för sked.
Grädda i 35 min , kolla med en sticka den ska vara fast och sprucken på ovansidan.
Låt kallna i 15 min innan du lossar formen.
Skär upp i små bitar och servera hallon och vad du nu vill ha till.
smaklig!


Inga kommentarer: