söndag 7 september 2008

Ja ha så har vi en ny vecka! Vi har hur mycket att göra som helst.
Har ni sett annonsen i Elle interiör? 
Det har kommit in massor av nyheter. Bra bygga på saker .
Alla dessa hemska artiklar om att "nu går allt åt skogen" tack och lov  är vi inget "trend företag" .
Vi bryr oss inte så mycket om allt det där, vi lämnar det till er att se vad det är för sorts kläder ni vill ha i längden.

Ja hur lägger ni upp veckan? med mat menar jag eller träning eller hur tänker ni?
Vi har just gjort en fantastisk risotto med svamp som räcker hela veckan , en "minestrone" som också räcker för att inte äta samma sak hela tiden och en ricotta/spenat paj. 
Det roliga är det enkla.
Risotton är underbar.
stek svampen torr först för att få ur all vätska, tillsätt smör och charlottenlök.
Lägg åt sidan.
Preparera buljongen ca 1 l ekologisk buljong.
Lägg en regäl klick smör , kan delas med olivolja och häll i risotto riset ca 1-2 dl.
Se till att riset blir "coated" av smöret/oljan. Börja sedan att spä undan för undan med buljongen, det kommer att ta 15-20 min men spå långsamt så att det får koka in. 
Innan det är riktigt riktigt kokt lägg i riven Parmesan ca 2 dl och lite Vermouth, och resten av svampen ohhhhh!
Det blir så himla gott !!!!!!
Servera omedelbart.
Om det blir något kvar, värm nästa dag med lite buljong eller vatten, så kommer känslan tillbaka.
Det här är gott att bara äta med ett gott glas vin.
Och jag lovar det går aalltiiiddd hem.

 

Inga kommentarer: