torsdag 4 februari 2010

Mat


Vill bara vara hemma och gå runt i en skön pyjamas och laga mat!!
Fänkål - glöm inte den och all härlig citrus vi har nu.
Jättegod med citrus, antingen med citron till en pasta (skär fint lägg i gryta med vitlök och charlotten lök, fräs i ca 8 min, inte brunt, häll i citron saften och kyckling buljon koka till , vill ni ha lite tjockare bland med maizena, servera med tagliatelle)eller med vitlök , ganska mycket smör , vatten eller vitt vin , salt och peppar och grönskan (det dillliknande från fänkålen) täck med fuktat bakpapper och in i ugnen i ca 20 min det passar som grönsak till allt från kyckling, lamm fläsk, supergott! Eller ta rå fänkål(skär skivor)blanda med blodapelsin ringla över lite olivolja och saft av apelsin, salt och fäskmalen svartpeppar. Gott som en entré.

Inga kommentarer: