söndag 28 september 2008

Lisens "special edition"

Det är fantastiska produkter !
Att vi kan använda så mycket av naturen som vi inte tänker på.
Vi fick massor av små knep av Lisen.
Bara att koka timjan kvistar i te, jättegott, det är bra för halsen. Du kan ha det i ansiktet, som ansiktsvatten, sammandragande m m.
Vi har nu en "once in a lifetime special edition" väldigt få produkter där Lisen testar sig fram lite.
Spirulina skrubb, jordgubbsskrubb, kaffe skrubb.
En underbar "härlig olja" med citrus doft för hela kroppen, rosen olja för ansiktet.
Ja det var kul att ha henne här.

söndag 21 september 2008

Att må bra


Nu är verkligen hösten här. Lite kyligt , röda lönnar, sol faktiskt.
Jag håller på att musta äpplen för att ni ska få vår alldeles underbara äppelglögg
till våra julmarkander som vi har,
Nu på 2 ställen ! Men det åter kommer jag om.
Det låter det här! men jag har jättemycket äpplen i min trädgård och så åker jag till musteriet på Ekerö och så tar dom min äpplen och gör juice av just dom!
Jag har underbara gamla äppelsorter som Signe Tilish ,Gravensteiner det blir jättegott, ja ni får komma och smaka.
När man har så här mycket äpplen vet man ju inte riktigt vad man ska göra. Jag menar äppelpajer och äppelmos du kan ju bara äta så mycket.
Men något nytt som jag har börjat med är att torka äpplen och att även torka skalen för att ha till té.
Torkade äpplen , bra godis och bra att ha i müsslin .

Torkade äpplen
Skala äpplen (spara skalet till té, torka i en gles korg och rör i skalen lite då och då.)
Kärna ur
Skär i 3-4 mm skivor
För att äpplena inte ska bli bruna, lägg i vatten med salt(1 l vatten 1 tsk salt)
Häng upp äppel ringarna på blompinnar och låt torka i några dagar , tills dom blir lite sega.
Jättegott.


På torsdag den 25 september kommer Lisen Sundberg som började på Rosendals Trädgårdar med örter. Hon är otroligt duktig och har helt fantastiska produkter. Hon kommer att visa hur man gör och ge massor av tips nu inför denna torra kalla period som vi närmar oss. Det här händer i butiken i Djursholm klockan 17.00 på torsdag.

torsdag 11 september 2008


Hej igen!
I söndags var det "svampens dag"! Hade ingen aning så det var ju passande med Risotton, den är verkligen urgod. 

Man kan undra varför vi ska ha en blogg ? 
Bloggen är till för att ni ska lära känna oss lite mer.

Vi har många kunder som följt med sedan 1980! Det började med "second hand" i Uppsala. Fråga någon som studerade där mellan 80-85. var dom köpte sina långklänningar, gördlar var fick dom sin fluga knuten???
Det här var en tid efter "velour eran",  ni vet plych i strech , herregud! Nej. vi fick de gamla proffesorskorna att lämna in sina fantastiska klänningar från 50 talet, det kom in allt från Dior till Märta skolan.
Det var en ny tid för mode, det hade varit "hippie" och "fult" att ha något fint. Uppsala är ju en stad lite mittemellan.
Ja det var kul! Tack ni alla underbara trogna kunder ! Det är SÅ kul att SÅ många finns kvar.
Det började här i Uppsala med att kunna ge både kläder, miljö, mat etc.

Och det betyder att jag kommer inte att kunna låta bli att ge tips om allt från inredning till mat. Är uppvuxen med den typiska svenska /norrlänska maten. Bara  det! Och blev sedan helt förförd av det italienska! 
Nog för denna gång.
Men jag kommer att fortsätta med lite historia för att ni alla ska förstå varför vi finns.


söndag 7 september 2008

Ja ha så har vi en ny vecka! Vi har hur mycket att göra som helst.
Har ni sett annonsen i Elle interiör? 
Det har kommit in massor av nyheter. Bra bygga på saker .
Alla dessa hemska artiklar om att "nu går allt åt skogen" tack och lov  är vi inget "trend företag" .
Vi bryr oss inte så mycket om allt det där, vi lämnar det till er att se vad det är för sorts kläder ni vill ha i längden.

Ja hur lägger ni upp veckan? med mat menar jag eller träning eller hur tänker ni?
Vi har just gjort en fantastisk risotto med svamp som räcker hela veckan , en "minestrone" som också räcker för att inte äta samma sak hela tiden och en ricotta/spenat paj. 
Det roliga är det enkla.
Risotton är underbar.
stek svampen torr först för att få ur all vätska, tillsätt smör och charlottenlök.
Lägg åt sidan.
Preparera buljongen ca 1 l ekologisk buljong.
Lägg en regäl klick smör , kan delas med olivolja och häll i risotto riset ca 1-2 dl.
Se till att riset blir "coated" av smöret/oljan. Börja sedan att spä undan för undan med buljongen, det kommer att ta 15-20 min men spå långsamt så att det får koka in. 
Innan det är riktigt riktigt kokt lägg i riven Parmesan ca 2 dl och lite Vermouth, och resten av svampen ohhhhh!
Det blir så himla gott !!!!!!
Servera omedelbart.
Om det blir något kvar, värm nästa dag med lite buljong eller vatten, så kommer känslan tillbaka.
Det här är gott att bara äta med ett gott glas vin.
Och jag lovar det går aalltiiiddd hem.

 

Hej, ja det var en blöt lördag vi trodde inte någon skulle komma! Men det gjorde det, ett otroligt intresse och angagemang, fantastiskt! På scenen kunde de flesta uppträda efter att det gjordes ett tält av scenen. Vi fick upp en jättekul teatergrupp "Circus loko-motiv" urkul !
Vi röjde bakre rumme och det fick säkert plats 50 personer.
jag vet att restaurangerna var riktigt välbesökta och svårt att få bord så nog finns intresse.
Ja det var en kul afton.

torsdag 4 september 2008

Rean är slut och hösten är här.

Vi håller på och fyller på webshopen ha tålamod!!

Vet ni att ni kan handla säkert på vår web shop nu?
och fraktfritt!! inte på möbler så klart men allt upp till krukor kostar det inget att få hem! Ja ja inte om ni bor i Tasmanien så klart då får vi diskutera saken.
Har ni några frågor om sortiment eller annat så är det bara att maila oss.
Om ni klickar in på" web shop" i länkmenyn till höger så kommer ni i vår butik, där finns massor av varor och dessutom kan ni anmäla er till vårat nyhetsbrev.
Nu har vi kulturnatt i helgen på Djursholms Torg öppet fram till 24.00.
Det blir massor av lokala förmågor, pimp my shoes, natt bio alla otroligt bra restauranger
och inte att förglömma alla våra underbara höstnyheter.
Välkomna